Akademiet for en vel gjennomført sermoni samt enda en til de nevnte Akadamiet for at de endelig valgte en filmskuespiller til å lede det hele.

Oscarvertene de siste årene har vært TV-personligher som Ellen DeGeneres og John Stewart, og selv om de er morsomme nok de, så har de lite med film å gjøre. Academy Awards er en hyllest til filmen, ikke TV, derfor bør gallen også ledes av en skuespiller(inne). Ellen og John kan heller konsentrere seg om Emmy Awards…

Hugh Jackman er en filmens mann og det var derfor gledelig at han var den heldige utvalgte i år. Dette betyr ikke nødvendigvis at han var tidenes beste Oscarvert, men han gjorde en solid innsats. I disse økonimiske sparetider sto han også for brorparten av sceneunderholdningen gjennom diverse dansenummer.

Når det gjelder utdelingen av prisene så startet disse med den viktige “Beste kvinnelige birolle” før det kom et hav av tekniske priser og deretter de andre “viktige” til slutt. Dette kan selvfølgelig virke kjedelig for mange seere, men er kanskje bedre enn å blande de. Ikke vet jeg.

Utdelingen av de fire skuespillerprisene ble gjort på en annerledes måte i år. Fem tidligere vinnere av den aktuelle prisen kom på scenen for å presentere de nominerte og deretter anonnsere vinneren. Dette var en interessant måte å gjøre det på, og jeg har ikke noe i mot at man fortsetter med dette. Det blir en frisk forandring fra den tradisjonelle “and the nominees are…” med påfølgene TV-presentasjon.

Beste Kvinnelige Birolle: Penélope Cruz (Vicky Christina Barcelona)

Beste Mannlige Birolle: Heath Ledger (The Dark Knight)

Beste Kvinnelige Skuespiller: Kate Winslet (The Reader)

Beste Mannlige Skuespiller: Sean Penn (Milk)

Beste Animarte Film: Wall-E

Beste Utenlandske Film: Departures (Japan)

Beste Regissør: Danny Boyle (Slumdog Millionaire)

Beste Film: Slumdog Millionaire

Av de overnevte vinnerne har jeg kun sett Wall-E og The Dark Knight og har dermed gått glipp av mye. Hvilket i grunn er stusselig mtp hva jeg studerer… Nu vel, jeg skal nok få sett noen av disse filmene i den kommende tiden (men jeg kan nok slå fast at jeg ikke kommer til å se noen japansk film med det første).

Alt i alt var det en verdig Oscarutdeling med tilsynelatende verdige vinnere – selv om jeg er sikker på at mange hadde sett at Mickey Rourke vant beste mannlige hovedrolle. Selv satset jeg på at Angelina Jolie skulle vinne beste kvinnelige etter hennes fantastiske innsats i Changeling.

For øvrig kan det også legges til at jeg er skuffet over at Clint Eastwood ikke var nominert for hans rolle i Gran Torino.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende